Zavolajte nám +86-19858305627
Napíšte nám sales@maple-machinery.com

Rôzne typy kovacích materiálov

2023-07-08

oceľ je najstarším a najpoužívanejším základným materiálom v modernom priemysle a jedným z najpoužívanejších materiálov v strojoch Maple. Obsah uhlíka je nižší ako 2,11%, okrem železa, uhlíka a malého množstva kremíka, mangánu, fosforu, síry a iných nečistôt neobsahujú ďalšie legujúce prvky zliatiny železo-uhlík. Obsah uhlíka v priemyselnej uhlíkovej oceli je vo všeobecnosti 0,05 % ~ 1,35 %. . Výkon uhlíkovej ocele závisí predovšetkým od obsahu uhlíka. Znížil sa zvýšený obsah uhlíka, pevnosť ocele, tvrdosť, plasticita, húževnatosť a zvariteľnosť. V porovnaní s inými oceľami sa uhlíková oceľ používa najskôr, s nízkymi nákladmi, širokým rozsahom výkonu a maximálnym využitím. Je vhodný pre vodu, paru, vzduch, vodík, čpavok, dusík a ropné produkty s teplotou -30-425 stupňov C pre menovitý tlak PN 32,0MPa.

Vzhľadom k tomu, že uhlíková oceľ má vyššie uvedené vlastnosti, sú široko používané v uzavretom zápustkovom kovaní. Počas kovania získava materiál lepšie mechanické vlastnosti, ako je dobrá pevnosť, ľahko sa strihá a je odolnejší, pevnejší.

 

Zliatinaoceľové výkovky

Legovaná oceľ označuje oceľ obsahujúcu kremík a mangán ako zliatinové ingenium alebo deoxygenačné prvky, ale obsahuje aj iné zliatinové prvky a niektoré obsahujú aj určité nekovové prvky ocele. Podľa množstva štrbiny legovaných prvkov v oceli sa dá rozdeliť na nízkolegovanú oceľ, stredne legovanú oceľ a vysoko legovanú oceľ.

S rôznym prvkom vo vnútri materiálu majú výrobky z kovanej ocele rôzne mechanické vlastnosti.

kremík

Kremík výrazne zlepšuje medzu pružnosti ocele, medzu klzu a pevnosť v ťahu.

mangán

Keď sa do uhlíkovej ocele pridá viac ako 0,70% Mn, oceľ je nielen pevnejšia ako všeobecná uhlíková oceľ, ale má aj vyššiu tvrdosť, zlepšuje kalenie ocele a zlepšuje výkon tepelného spracovania ocele.

Chromium

Chróm výrazne zlepšuje pevnosť, tvrdosť a odolnosť ocele proti opotrebovaniu, no zároveň znižuje plasticitu a húževnatosť. Chróm môže tiež zlepšiť odolnosť ocele proti oxidácii a korózii, takže je dôležitým legujúcim prvkom nehrdzavejúcej ocele, žiaruvzdornej ocele.

nikel

Nikel zvyšuje pevnosť ocele pri zachovaní dobrej plasticity a húževnatosti. Nikel má vysokú odolnosť proti korózii voči kyselinám a zásadám, hrdzu a tepelnú odolnosť pri vysokých teplotách. Keďže je však nikel vzácny zdroj, je dôležité použiť iné zliatinové prvky na nahradenie niklovo-chrómovej ocele



 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy